06.03.2017 06:18

Už viete, komu darujete 2% z Vašich daní?

Vážení rodičia a priatelia plávania,

zákon Vám umožňuje darovať 2 % (3% ak ste pracovali ako dobrovoľník) zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj náš plavecký oddiel. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

Považskobystrický plavecký oddiel umožňuje Vašim deťom zmysluplne a zdravo tráviť svoj voľný čas. Finančné prostriedky získané z 2% využívame na najmä na nákup pomôcok (plutvy, dosky, piškóty, gumy, padáky), účasť plavcov a trénerov na pretekoch, sústredeniach, regeneráciu (sauna, výživové doplnky)

Zároveň Vám chceme pripomenúť, že v prípade, ak sa vám podarí zohnať touto alebo akoukoľvek inou cestou finančné prostriedky – tie vždy ostávajú pre vaše dieťa do výšky 50 % danej sumy a od výšky členského + 200 eur všetko ostatné ide len na vaše dieťa (preteky- štartovné, ubytovanie). Nezabudnite nám priniesť kópie dokladov.

Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.     

1.  Ste zamestnan ec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ? 

Do 15.2.2017 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň

Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil  Potvrdenie o zaplatení dane 

Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3,32 €.

Potvrdenie o zaplatení dane nám prineste a my už všetko vybavíme za Vás, alebo vyplňte priložené    Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane ,  v ktorom sú už naše vyplnené údaje o prijímateľovi.

Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2017 na daňový úrad podľa Vášho bydliska, alebo k nám na bazén a my to vybavíme.

 

2. Podávate si daňové priznanie sami?

Riadne vyplňte daňové priznanie.

Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3,32 Eura.

V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

Obchodné meno alebo názov:

Považskobystrický plavecký oddiel

Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:

Tatranská 294/3

Právna forma:

Občianske združenie

Identifikačné číslo (IČO/SID):

42152160

Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2017) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

 

3. Postup pre právnické osoby

Riadne vyplňte daňové priznanie.

Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8,30 Eur)

V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť: viď predchádzajúca tabuľka

Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu.

Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

 

Ďakujeme, vaši tréneri

—————

Späť


Dotácia z rozpočtu mesta Považská Bystrica na činnosť bola použitá v roku 2018 na pokrytie časti nákladov (štartovné) na nasledujúcich podujatiach:

Naše tri súťažné víkendy

Nikoleta Trníková - Juniorská majsterka Slovenskej republiky v plávaní - 7medailí

Súťažný víkend 2-3.6.2018

Žiacke majstrovstvá SR v plávaní

Plavci z Považskej Bystrice na MSR v plávaní kategórie B

Nikoleta Trníková úspešná na svetovom pohári, plavci PBPO v Púchove

Celková dotácia bola vo výške 1200,- Eur. 

PBPO ďakuje za udelenie dotácie a podporu Mesta Považská Bystrica

 

Dotácia v roku 2017


Považskobystrický plavecký oddiel
Plavecká škola WELLNESS

Pláva sa:

pondelok, streda

16:00 - 17:00

utorok, štvrtok

16:00 - 17:00

tréneri: Draková, Procházka, Tomanová, Novák

Info na tel. čísle

0915 743 083